W2. Schoon en Veilig Koken
Workshop: Schoon en Veilig koken.
Kerntaak 2 en 3
Kerntaak 2 Werkproces: Draagt zorg voor de ruimte en huishoudelijke werkzaamheden.
competenties:
· Begeleiden
· Materialen en middelen inzetten
· Instructies en procedures opvolgen.
Proeve 2: Een schoon en Veilige Keuken
Proeve 2a en 2B
Kerntaak 3 Werkproces: Evalueert de werkzaamheden
Competenties:
· Aandacht en begrip tonen
Proeve 3: Voorbereiden, uitvoeren en evalueren van groepsactiviteiten.
Proeve: 3A,3B,3C,3D
Leren:
· De juiste materialen en middelen te gebruiken en in te zetten bij het werken in de keuken. De juiste instructies en procedures volgen bij het schoonmaken van ruimtes en bij het schoonmaken van de keuken.
· De juiste materialen en middelen te gebruiken bij het koken van een maaltijd en bij het aankleden van een ruimte . Zowel het bereiden van de maaltijd als de aankleding van de ruimte is gericht op de behoefte van de doelgroep waarmee je werkt.
Einddoel:
· De student is in staat om na vier bijeenkomsten van 2 uur verschillende soorten maaltijden ( of bak producten) te maken en dit te verwerken in een kookboek. Deze maaltijden behoren aan de eisen van de schaal van 5 te voldoen.
o De student is kosten bewust bezig.
o De student past de “schoon en veilige ruimte twixx” van de eerste jaar toe.
o De student koppelt de inhoud van deze workshop aan zijn of haar eigen organisatie, zodat de cliënten dit kunnen gebruiken.
o De KO,MZ,JZ studenten proberen thema’s te koppelen aan een kook -of bak product.